Kinietiški receptai jūsų pietų stalui

Išoriškai Kinija turi vieną egzotiškiausių virtuvių visatoje ir tai labai priklauso nuo naudojamų ingredientų. Kinietiškuose patiekaluose vienodai aktuali maisto spalva, aromatas ir skonis – neatsitiktinai jie tyrinėja tokius ingredientus kaip porai, imbieras ir pipirai. Bet tuo nesibaigia. Nesunku rasti ryžių, sojų pupelių, kiaulienos, žuvies ir daržovių. Tačiau gatvės maiste taip pat galima susidurti su ryklio pelekais, skorpionais ir žiogais, kuriuos atstovauja kaimiškiausi kinai.

Tačiau, pasak istorijos knygų, visi šie elementai prie stalo atsirado su pirmaisiais žmonėmis prieš šimtmečius ir mažai kas prarado daug savo savybių. Išlaikomas spalvų, skonio ir intensyvių aromatų kontrastas. Todėl tai yra virtuvė, galinti paveikti kitų šalių gastronomiją daug daugiau nei atrodo.

Kinų virtuvė labai vertina natūralų ingredientų skonį. Kiniškuose receptuose yra greitai paruošiamų patiekalų, pavyzdžiui, troškintų patiekalų ir sudėtingesnių patiekalų su įvairiais gaminimo būdais.

Kinietiški patiekalai – platus pasirinkimas gurmanams

 

Jei nesate toks drąsus valgyti vabzdžių iešmelių, jūrų žvaigždžių ar paragauti supuvusių kiaušinių, jums nereikia jaudintis, nes galite tiesiog pasilikti prie tų įprastesnių patiekalų, tokių kaip koldūnai, pyragai, vištiena, antiena ar kiauliena.

Tai taip pat viena iš nedaugelio virtuvių, kurioje tiek daug patiekalų ruošiama įvairiais būdais, dažnai kiekvieno iš penkių išskirtinių skonių: saldaus, sūraus, rūgštaus, aštraus ir kartaus. Jei prijaučiate rytietiškam maistui, turime jums keletą pasiūlymų – teriyaki kojelės su ananasais, sparneliai glaistyti Hoisin padažu, Lo mein makaronai su jautiena ir kopūstais arba vištiena su žemės riešutais medaus padaže.

Taip pat galite gaminti saldžiarūgščią jautieną. Nežinote nuo ko pradėti? Jautienos juosteles pamerkite į sojų padažą. Tada keptuvėje apkepkite mėsą ir daržoves, kartu su sultimis suberkite skardinę susmulkintų ananasų. Viską būtinai pabarstykite riešutais, kurie pabrėš saldžiarūgštį patiekalo skonį. Taip pat pravers paruošti populiariausią kinišką užkandį, t.y. dim sum koldūnus. Smulkiai supjaustykite krevetes, kalendras, laiškinius česnakus ir aitriąją papriką. Tada sumaišykite mėsą su bambuko ūgliais, daigais ir kitais ingredientais. Įdarą dėkite ant iškočiotų tešlos gabalėlių ir kiekvieną iš jų sulenkite, kad susidarytų maišelis. Dim sumas įdėkite į puodo su verdančiu vandeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>