Kodėl reikėtų rinktis kokybišką alyvuogių aliejų?

Kokybišką alyvuogių aliejų reikėtų rinktis, nes jis geriausiai tinka mūsų sveikatai ir imuninei sistemai palaikyti. Geros kokybės alyvuogių aliejui būdingas kartumas, aitrumas, pikantiškumas. Tai parodo, kad aliejuje daug antioksidantų, polifenolių. Tačiau šis kartumas malonus, jis nepalieka blogų pojūčių ir jį reikia atskirti nuo apkartusio aliejaus skonio. Apkartęs aliejus- sugedęs, tai didelis skirtumas. Kokybiško alyvuogių aliejaus kartumas malonus. Kartumas juntamas burnos priekyje, o aitrumas- gomuryje. Jis sausas, nepalieka jokio papildomo prieskonio. Kitoks yra oksiduotų, pasenusių riebalų kartumas- jis nemalonus, besiveliantis. Renkantis aliejų atkreipti dėmesį į tai kokia jo sudėtis. Vertingiausios aliejaus savybės yra dėl nesočiųjų riebalų- polinesočiųjų ir mononesočiųjų. Kepimui pasirenkami riebalai, kuriuose daug sočiųjų riebalų, pavyzdžiui kokosų aliejus. Šis aliejus pasižymi tuo, kad yra atsparus aukštai temperatūrai, tinka kepti ir gali pakeisti sviestą ar kt.

Į kokią tarą turi būti pilstomas aliejus?

Gamintojas gerus aliejus turi fasuoti į stiklinę tarą, aliejus pilamas tik į tamsaus stiklo butelius arba sandarią metalinę pakuotę. Tokios pakuotės apsaugo nuo saulės spindulių, aliejus ilgiau lieka šviežias. Jei butelis stiklinis, bet šviesus,- tinkamumo vartoti terminas trumpėja. Plastikinė tara rodo, kad aliejus nėra aukštos kokybės.

Alyvuogių aliejaus naudojimas virtuvėje

Aukščiausios kokybės aliejaus naudojimas virtuvėje, bakalėjoje tapo profesionalių šefu kasdienybė. Sraigeirvarle.lt naudoja tik aukščiausios rūšies alyvuogių aliejų. Šviežias alyvuogių aliejus, jungdamasis su kitais maisto produktais, suformuoja tarsi skonio taką, kuriuo keliaudamas bet kuris maisto produktas yra tik paryškinamas, kuriame atsiskleidžia produktų gardžiosios savybės. Alyvuogių aliejus yra puikus pasirinkimas ne tik salotoms, ar Viduržemio jūros patiekalams, tai ir kasdieninų patiekalų dalis.

Kokiais vitaminais turtingas alyvuogių aliejus?

Alyvuogių aliejus yra turtingas A, D, K ir E vitaminais, turi didelį kiekį riebalų rūgščių, iš kurių net 75proc. yra gerosios mononesočiosios riebalų rūgštys ir gelbsti nuo sutrikusios žarnyno veiklos, kepenų ir tulžies ligų. Šis aliejus yra nepakeičiamas ir puoselėjant kūno grožį.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>