Vaikų žaidimų aikštelės prie kavinių – ramybė tėvams?

Vaiku zaidimu aikstelesSeniau tėvai, auginantys mažamečius vaikus, dažniausiai neturėjo galimybių penktadieniais vakarieniauti arba sekmadieniais pietauti įvairiose miesto arba užmiesčio kavinėse. Tačiau ir tokių kavinių nebuvo daug. Dabar vietų, kur galima skaniai pavalgyti mieste – per akis, tačiau ar to užtenka, kad tėvai galėtų jose lankytis ir ar galima jose lankytis su mažamečiais vaikais?

Nei vienam kavinės lankytojui nepatinka nuolat verkiantis, aplink stalus lakstantis vaikas, o ir patiems tėvams tokia vakarienė arba pietūs tampa ne pramoga, o darbu. Tačiau, ką rinktis tokiu atveju: apsišarvuoti kantrybe ir dirbti vakarienės metu ar likti vakaroti namuose?

Laimei, nereikia rinktis nei vieno varianto, nes šiandien viską galima suderinti – tereikia rinktis kavines, kurios yra draugiškos mažyliui. Draugiškumas mažyliui vertinamas pagal pagrindinius penkis kriterijus:

1. Kavinėje yra kūdikio pervystymo vieta;
2. Kavinėje yra vaikiška maitinimo kėdutė;
3. Kavinė siūlo vaikišką meniu;
4. Kavinės teritorijoje yra vaikų žaidimų aikštelės arba kitos pramogos vaikams;
5. Yra galimybė prie kavinės stalo patogiai privažiuoti su vežimėliu.

Papildomai gali būti vertinami ir kiti kriterijai: patogus privažiavimas automobiliu prie kavinės ir patogus jos pastatymas arti įėjimo, atskira patalpa žindyti kūdikį, žaislai vaikams ir pan.

Jei kavinė atitinka bent du iš penkių reikalavimų yra teigiama, kad ji – draugiška tėvams su kūdikiais arba mažamečiais vaikais. Ypač vertinamos yra žaidimų vietos kavinės viduje arba žaidimų aikštelės lauke, tačiau tik tokios, kurios yra saugios ir gerai matomos nuo stalų. Tik tokiose vietose vaikai gali išsidūkti, iki kol bus atneštas maistas, o tėvai – atsipalaiduoti.

Taigi tėvams, auginantiems kūdikius arba mažamečius vaikus, siūloma vis daugiau galimybių smagiai praleisti laiką vakarais arba savaitgaliais.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>